САЩ поздравиха Борисов за Ф-16 (обзор)

Снимка: Цветан Томчев

"Наслушахме се на глупости", отсече министър-председателят

За военната ни модернизация

Държавният департамент на САЩ публикува официална позиция, в която поздравява премиера Бойко Борисов за решението на правителство да закупи 8 изтребителя Ф-16 Блок 70.

„Страната поздравява премиера Бойко Борисов и българското правителство за ангажимента да модернизира военните си чрез придобиването на тези високо способни, оперативно съвместими самолети на НАТО. Очакваме с нетърпение да работим с България и да засилим дългосрочното си стратегическо партньорство”, пише държавният департамент на САЩ в своята официална уебстраница.

Междувременно на днешното правителствено заседание Борисов поздрави Министерството на отбраната, Министерството на финансите и Министерството на енергетиката работата.

„Сега финансовото министерство довършва работата си по въпроса”, уточни той.

„Наслушахме се на глупости, но мисля, че никой не би си помислил извън България, че сме били подвластни на лобизъм и корупционни сделки. Въпреки враждебната обстановка, ви поздравявам за куража, силата и търпението”, каза той на министрите.

„Изтърпяхте много, но оценката на Департамента на САЩ мисля, че е достатъчно ясна”, отсече премиерът и допълни: „Съжалявам, че партньорите ни в дясно нито един път не се опитаха да ни защитят”.

Коментари

Задължително поле