САЩ поздравяват България за покупката на F-16

Снимка: Архив

САЩ поздравяват България за решението да купи 8 бойни самолета F-16. Това се казва в официална позиция на сайта на Държавния департамент, цитирани от БТВ.

"Поздравяваме премиера Бойко Борисов и българското правителство за тяхната решимост да модернизират своята армия, чрез покупката на тези много способни, оперативно съвместими с НАТО самолети", се казва в съобщението.

От държавния департамент оценяват високо ключовата роля, която Конгресът на Съединените щати е изиграл за постигане на сделката, заедно с координираните усилия на американското правителство и използването на чуждестранно военно финансиране за част от тази придобивка.

"Съединените щати приветстват решението на българското правителство за поръчката на 8 многоцелеви изтребители F-16, боеприпаси и свързано с тях оборудване”.

"Поздравяваме премиера Бойко Борисов и българското правителство за тяхната решимост да модернизират своята армия, чрез покупката на тези много способни, "Очакваме с нетърпение да работим с България по този проект и да засилим дългосрочното си стратегическо партньорство”.

"Ние също така оценяваме основната роля, която Конгресът на Съединените щати изигра в подкрепа на използването на чуждестранно военно финансиране за част от тази придобивка, и координираните усилия на американското правителство за постигане на този успех”, гласи съобщението.

Коментари

Задължително поле