"Сбогом, глупаци" като триумф на умното кино

Кадър от френския хит.

Със седем награди "Сезар" от тази година, "Сбогом, глупаци" е сред от най-успшените и обсъждани нови френски филми, а и представлява една от най-интригуващите премиери на голям екран в България. Творбата е и напомняне, че европйеското кино има много какво да предложи на публиката и често пъти съдържа повече качествено развлечение за сетивата от Холивудската манифактура. 

Филми като "Сбогом, глупаци" предлагат и изоблие от храна за размисъл като бонус към жанровите удоволствия и канони.

Тази вечер комедията на Албер Дюпонтел има прожекция в зала "Славейков" във Френския институт в София от 19 часа, при спазване на всички противоепидемични мерки.

В ролите са Виржини Ефира, Албер Дюпонтел и Никола Марие. Ето го сюжета: "Бивша фризьорка научава, че е сериозно болна и решава да открие детето, което била принудена да изостави на младини, още петнайсетгодишна.

При опитите да преодолее административните препятствия, тя среща технологичен маниак със склонност към самоубийство и сляп архивар надарен с поразителен ентусиазъм. Взривяващите запознанства прерастват в лудо препускане на отчаяни души, които няма какво да губят. Сбогом глупаци, добър ден живот!"

Хумористичният хит има 7 награди „Сезар“ през 2021 г. сред които за най-добър филм, режисура и оригинален сценарий

"Сбогом, глупаци" е част от програмата на 10-ия Фестивал на френския филм, който продължава до 22 април.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино