СБУ награди кмета на Павликени инж. Емануил Манолов за най-добър социален патрньор

Синдикатът на българските учители обяви кмета на Павликени инж.Емануил Манолов за най-добър социален партньор в областта на образованието. С приза организацията изразява признателността си за приноса на инж.Манолов за развитието и усъвършенстването на социалното партньорство между местната власт и учебните заведения. Кметът на Павликени получи грамота и плакет от Синдиката.

Наградите бяха раздадени по време на 36-то годишно събрание на организацията. Тържеството водеше председателят на Синдиката Янка Такева, а наградите бяха връчени от генералния секретар на Европейската комисия по образование Мартин Ромер и президента на КНСБ Пламен Димитров.

„В Община Павликени сме възприели отношенията си с учителското съсловие на принципи като честност, равнопоставеност и принципност. Аз вярвам, че всеки от Вашите колеги, които работят в нашите шест училища, десет детски градини и детска ясла, ще Ви потвърдят, че моят кабинет е отворен за тях, а от разговорите ни следват и конкретни действия“, каза инж.Манолов по време на награаждаването. Той подчерта дейността на Община Павликени за подобряване на инфраструктурата и сградния фонд на училищата, материалната база и квалификацията на учителите в общината, както и сигурността на децата, стимулирането на техните личностни качества и заложби.

Номинацията на инж.Емануил Манолов е била подкрепена от председателите на всички общински координационни съвети в областта.

Още двама педагози от Великотърновска област получиха призовете на СБУ. „Най-добър директор – социален партньор“ беше връчен на Кина Котларска, която ръководи СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново. „Синдикалист на годината“ е началният учител Крум Бакалов от ОУ „Д-р Петър Берон“ в Дебелец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони