Свалиха Сидеров от поста шеф на Патриотите (обзор)

Новите съпредседатели са Валентин Касабов от НФСБ и Искрен Веселинов от ВМРО.

Съпредседатели стават Касабов и Веселинов

Лидерът на “Атака” вече не е председател на парламентарната група

Решението анулира управленската коалиция, заличава една част от нейното заглавие, уточни той

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров вече не е председател на ПГ на “Обединени патриоти”. Съпредседатели стават Валентин Касабов от НФСБ и Искрен Веселинов от ВМРО. Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева по време на пленарното заседание вчера. Решението е взето на заседание във вторник, на което са били само депутатите от НФСБ и ВМРО.

“Промените в ръководството на ПГ на “Обединени патриоти” са направени с цел подобряване на организационния живот на групата”, обясни зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. Той увери, че няма нищо драматично в промяната, като уточни, че представителите на “Атака” систематично бойкотирали заседанията на парламентарната група. Според лидерът на НФСБ Валери Симеонов промените били формални.

Волен Сидеров обвини коалиционните партньори, че рушат управлението с отстраняването му и потвърди, че той държи да бъде довършен мандатът.

“Решението анулира управленската коалиция, заличава една част от нейното заглавие”, заяви Сидеров. Според него отстраняването му е подготвяно месеци преди това.

“Нека пораснат. Всички тийнейджъри минават тази фаза, бунтуват се към родителя”, препоръча лидерът на “Атака”. Той отправи въпрос и към ГЕРБ и лидера на партията Бойко Борисов, като попита дали се отказва от неговия подпис под споразумението.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика