Свалят наполовина наема на "Колодрума" за пловдивските клубове

Градската управа под тепетата обмисля да свали драстично наема на многофункционалната зала "Колодрума", но засега само за пловдивските спортни клубове. След Нова година те вместо 6000 лв. на ден вече ще плащат по 3000 лв., а наполовина падат и сумите за следващите дни след първия.

Според сега действащата общинска наредба, ако състезанието продължава повече от един ден, за втория и третия се плаща по 5000 лв., а за четвъртия и всеки следващ - по 4000 лв. Предложението за сваляне наполовина на наема в "Колодрума" е качено на сайта на Община Пловдив за едномесечно обществено обсъждане, а през януари ще бъде гласувано в местния парламент.

До момента зала "Колодрума" в Пловдив бе домакин на няколко спортни събития, сред които световно първенство по таекуон-до, баскетболният мач на звездите, демонстративният снукър двубой между Рони О'Съливан и Марк Селби, "Евро 2016" по волейбол за младежи и двете домакинства на ВК "Марица" в женската Шампионската лига по волейбол.

През януари 2017 г. волейболните ни шампионки искат да играят в "Колодрума" мачовете си от турнира на ЦЕВ, а мъжкият баскетболен тим на "Академик" също проявява желание да домакинства там двубоите си от Националната баскетболна лига и турнира за Купата на България през месец февруари.

Коментари

Задължително поле