Световен лидер по муай тай е спортист N1 на Шумен

Снимки: Община Шумен

Световният шампион по муай тай Иван Иванов от СК „Шуменска крепост“ е спортист №1 на Шумен за 2019-та година. Неговият треньор Галин Методиев бе избран за треньор на годината, а женският хандбален тим на Шумен, който през изминалия сезон стана вицешампион на България, бе отличен като отбор. На церемонията по награждаване на най-добрите спортисти и треньори признание за положения труд през годината и поздравления за успехите им получиха и най-малките състезатели на шуменските клубове.

Участниците в гласуването отредиха второто място за Християн Тотев – СК „Шуменска крепост“, третото – на Виктор Иванов от СК ММА „Шумен“. При подреждането в Топ 10 следват имената на Цветан Урумов от СК „Киокушин“, Никола Карастоянов от СК „Киокушин-Шумен“, Иван Росенов Иванов от СК „Киокушин“, Вичко Николов от Фехтовална академия „Волов“, Здравко Димитров от СК ММА „Шумен“, Георги Атанасов от СК „Шуменска крепост“, Ирене Иванова от Хандбален клуб „Шумен-98“.

Община Шумен отличи и сдружението „Сияйна зора“ за приноса му в спорта за хора с увреждания и в неравностойно положение. Лекоатлетката Каролина Николова бе наградена за спортното си дълголетие, а дамите от клуб “Здраве” – за високия си спортен дух.

На тържествената церемония в зала "Арена-Шумен" кметът Любомир Христов поздрави спортистите за постигнатите високи резултати: „Тази година беше много силна за нашия спорт, тя донесе на Шумен световни и европейски титли, много отличия. Благодаря на спортистите и на техните треньори за всичко, което правят за спорта. Зная колко труд и постоянство са необходими, за да се постигнат високи резултати. Сигурен съм, че ви очакват още по-големи победи. Община Шумен все още ви е длъжник, но виждате, че полагаме усилия“.

Коментари

Задължително поле