Свлачище от скална маса блокира пътя Кричим-Девин

Борис Джонсън е получил кислород, но не е бил интубиран

15-годишна опита да се самоубие, лекари спасиха живота й

Пожар избухна в апартамент в Русе

Ню Йорк може да използва паркове си за погребения на жертвите на COVID-19 като крайна мярка

Полицейска акция се провежда в махала в Благоевград

Ухан отменя и последните ограничения свързани с коронавируса

Шофьор на самосвал пострада тежко от токов удар

Турция лекува пациенти с Covid-19 с преливане на кръвна плазма от оздравели от вируса

Индия ще разреши износа на определено количество хидроксихлорохин

Славчев: След буриите и катаклизмите ще се види кои са лидерите в „Левски“

Възстановява се работата на Автогара Стара Загора

Илияна Йотова към медиците: Нито един щаб или закон нямат значение без вашата отдаденост Здравеопазването трябва да бъде сред най-важните политики, така както днес лекарите са на „първа линия”

Апаши откраднаха 64 метра електропроводници в Павликенско 19-годишен сви велосипед в Бяла черква

СЗО: В света не достигат 5,9 милиона медицински сестри

Световно в сламата

Руски земеделци решиха да иронизират по атрактивен начин големите разходи и корупционните скандали, съпътстващи подготовката за предстоящото световно първенство в страната. Бюджетът за Мондиал 2018 е 9,27 милиарда евро. По край строежите на стадионите пък избухнаха не един и два скандала за откраднати милиони.

Най-пресният случай е свързан с новопостроеният за над 700 млн. евро стадион „Крестовский“. Марат Оганесян, бившият заместник-губернатор на града, бе задържан по обвинения в присвояване на 50 млн. рубли (725 000 евро) от договор за строежа на новия стадион на „Зенит“. Именно заради това фермери от област Ставропол решиха да иронизират мондиала. Те построиха реплика на огромната арена от 4500 бали слама.

Световно в сламата

„Стадионът е вдигнат за пет дни, като са похарчени 41 000 рубли (585 евро) и не е открадната нито една“, гласи табела на атрактивното съоръжение.

До входа към терена от балите стърчат крака на играчи, под които са разположени табелки с имената на Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Неймар и Артуро Видал.

„Ние сме патриоти и вярваме, че националеният ни отбор ще победи фаворитите с големите им звезди“, каза Роман Пономарьов, фермерът, създал репликата на стадион „Крестовский“.

Световно в сламата

Съоръжението побира близо 300 души, а според първите фенове, гледали мач на него, сламата е доста удобна за сядане. Стадионът е изграден от трима души за пет дни, а всяка бала тежи около 20 кг. Бюджетът от 41 000 рубли е поделен между всички производители, които участват в ежегодното събитие за сламените фигури в района. В него фермери от цяла Русия се опитват да впечатлят местните с с оригиналност и атрактивност. Тази година можеха да се видят огромни трактори, комбайни, къщата на Баба Яга, египетски пирамиди, лабиринт и различни животни, но най-голямата атракция си остава репликата на един от стадионите, които ще приемат мачове от световното първенство следващата година.

На атрактивното съоръжение дори се игра демонстративен футболен турнир, в който взеха участие шест отбора. От два дни до входа на сламения стадион има и пожарогасител. Причината е, че от футболен клуб „Зенит“ са приели като обида иронията на фермерите.

„Ще ви пратим пакет кибрит“, гласи съобщение от официалния профил на руския гранд в социалната мрежа туитър.

„Няма страшно, подготвени сме и чакаме техния колет, но вече втори ден го няма“, заяви Пономарьов.

Главният инициатор по изграждането на репликата се закани да организира световно първенство по футбол между фермери през следващата година.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.