На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Втори задържан за инцидента, в който кола се вряза в карнавално шествие в Германия

Светът се сбогува с Windows 7 От 14 януари 2020 Microsoft спря техническата поддръжка

Инсталирайте „десетката“ и живейте в мир

Microsoft официално прекрати поддръжката на операционната система Windows 7. От 14 януари 2020 г. използването на тази операционна система (ОС) ще бъде опасно, тъй като компютрите няма да получат защита срещу актуалните кибер заплахи.

Пускането на Windows 7 бе през 2009 г., а на Windows 10 – през 2015 г. В същото време Microsoft позволи на собствениците на „седмицата“ да обновят системата си безплатно, но малцина се възползваха от това щедро предложение. Едва през януари 2019 г. делът на Windows 10 на пазара започна да изпреварва дела на своя предшественик, макар и не с много и Windows 7 остана лидер и най-популярната ОС за почти четири години.

Защо потребителите не бързат да актуализират? Някои хора просто не искат да „се притесняват“ и да инсталират нов софтуер, защото старият „все още работи“. Други потребители смятат, че новите версии на ОС са по-малко стабилни от предишните, тъй като отнема известно време за отстраняване на всички грешки, което може да бъде много досадно.

Но най-важното е, че Windows 7 бе много успешна версия на операционната система на Microsoft, която привлече потребителите както с функционалност, така и с дизайн. В полза на популярността на „седмицата“ заработи и Windows 8, пусната през 2012 г., която се превърна в една от най-лошите операционни системи в историята на компанията.

Колкото и удобна да е Windows 7, е време да се премине към по-модерен софтуер. Една от основните причини за това е липсата на подходящо ниво на киберзащита. Макар, че „десятката“ не е идеалната ОС, тя е много по-сигурна от Windows 7. Освен това Microsoft бързо пуска патчове за сигурността към нея.

„Седмицата“ завинаги ще останат в сърцата на мнозина, но в съвременните условия, когато хакерите подобряват своите инструменти и тестват злонамерени програми всеки ден, сигурността на системата остава приоритет. Някои хора не актуализират ОС, тъй като настоящите им устройства не „изтеглят“ Windows 10, което налага закупуването на нов компютър. Въпреки това пренебрегването на киберсигурността може да струва много повече от цената на компютър или лаптоп, така че не можете да губите повече време – инсталирайте „десетката“ и живейте в мир.

(Превод – Павел Павлов)

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.