Свърши времето на сладките приказки, дойде време за предателствата

Човек започва да се пита възможно ли е толкова нагло и безпардонно някой да нарушава законите

Как ви звучи - министър-председател Кирил Петков, който и досега активно работеше за президента

Сигурно всички отдавна са забравили, но преди двадесет години Симеон Сакскобургготски се обяви за „нов морал в политиката“, а бившият служебен министър, настоящ лидер на „Продължаваме промяната“ и вероятна номинация за следващ премиер, а именно Кирил Петков, не спира да говори за морал, дори за „договор за почтеност“, макар всичките му действия да говорят за обратното.

Движението на Симеон Сакскобургготски печели парламентарните избори, той е избран за министър-председател, а през юли е съставено и правителство след споразумение за коалиционно управление.

Новопоявилият се политически играч ПП също спечели третите за годината парламентарни избори, а Петков вече планува и коалиции: „Чух се с Корнелия Нинова, с Христо Иванов и със Слави Трифонов. Проведохме къси конструктивни разговори“.

Тогава, както и сега, социолозите не успяха да предвидят високия брой гласове, които ще получи новият месия.
Но е безспорно, че Петков е много по-безпардонен. След месеци наред в лъжи, се разбра, че е станал министър, подписвайки декларация с невярно съдържание. Не по-малко скандално, но много слабо отразено в медиите, се оказа разкритието, което направи преди време председателят на „Екогласност“ (коалиционен партньор на БСП) Емил Георгиев. Той обяви, че е получил предложение от двамата бивши служебни министри да съдействат за явяване на вота, казано по просто - да му вземат партията.

Имаше още наглед дребни, но също много показателни действия и изказвания на Петков. В деня на самите избори пък, след гласуването си, Кирил Петков обяви в ефир числата от двете бюлетини, с които е гласувал, директно назовавайки Румен Радев, когото е подкрепил. Разбира се, както е типично за него, побърза да обяви, че просто е споделил публично вота си като гражданин и че това не е агитация.

Човек започва да се пита възможно ли е толкова нагло и безпардонно някой да нарушава законите, нищо да не следва от това, а редица журналисти и медии възторжено да пригласят на целия този цирк. Но има една вероятност нищо да не е случайно, дори явното погазване на Конституцията.

Страната ни е изправена пред сериозен проблем - новото правителство ще трябва да разреши здравната криза, да използва всички лостове, за да не се затънем сред повишаващите се цени, да продължи да отстоява националните ни интереси. Но всъщност нищо такова няма да се случи. Кирил Петков декларира целите си, които пределно ясно говорят каква политика ще следват ПП. Но заети покрай явните му закононарушения, изказванията му, в които говори по-конкретно за политики, остават някак настрана. И вероятно това Петков е предвидил много добре.

„Аз лично харесвам Бойко Рашков“, заяви тези дни Петков. „За вътрешния ред е нужен човек, който е независим, на който няма кой да му вдигне телефона от сивите сектори, ако получи натиск - да може да издържи“, декларирайки, че Рашков ще е един от хората, които ще покани във вероятния си бъдещ кабинет.

„Едната червена линия е да се сменят главният прокурор и г-н Цацаров“. „Трябва да сменим цялата визия за България - стига калинки, важно е най-силните хора да взимат решения“. „Правителството на Борисов е заложило дефицит, който трябва да се покрие със заеми“, допълни Петков.

И докато тези дъвки - главният прокурор, този или онзи предпочитан и за редовното правителство служебен министър, тук-там някоя препратка към Борисов и министрите му, са все говорени неща, някак между другото минаха думите на Петков, касаещи тема от национален приоритет.

„По македонския въпрос най-важно е да направим правилните работни групи - историци, хора от бизнеса, от културата, от инфраструктурата. Не е нормално да отида до Скопие през Виена. Не може целият казус за приемането им в ЕС да се крепи само на историята. Трябва да се видят всички точки. Решението ще се сведе на база на работните групи, а не на политически изказвания. Не може да имаме само едната страна на монетата. Най-лошият вариант е темата Македония да се използва за политически лозунги“, каза лидерът на ПП.

Всъщност Петков откровено признава, че ще извърши национално предателство. Разбира се, беше очаквано - времето на красивите приказки приключва, идва времето на вредните за България политики. И за пореден път, което е много присъщо за всеки псевдо месия, бяха наговорени безброй безсмислици, хиляди празни думи, стотици галещи ухото приказки, докато заслепеният народ възторжено крещеше: „Той е, той!“, забравил предишните лъжци. Е, безспорно този е една класа над тях. При положение, че още преди да е взел властта извърши една камара закононарушения, вкара стари муцуни в партията си, но въпреки това получи много по-висок от очаквания резултат, определено е даже класи над предните.

Да не забравяме и най-важното - Кирил Петков беше инсталиран във властта от Румен Радев. А президентът се е запътил към още един мандат. Как ви звучи - министър-председател Кирил Петков, президент Румен Радев. Петков, който и досега активно работеше за президента и за неговите интереси, колко ли жертвоготовен и свободно боравещ с всички държавни лостове би бил като министър-председател. А Месията може да дойде само от едно място, но то не е Канада.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари