СДВР въвежда извънредни мерки за сигурност преди сблъсъка между „Левски” и „Хайдук”

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в София във връзка с предстоящия футболен мач от турнира Лига-Европа между отборите на „Левски” и „Хайдук”, който ще се играе на 20 юли, четвъртък, от 20.00 часа на стадион ”Георги Аспарухов”.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града, информираха от МВР.

Поради наложено наказание на българския отбор от УЕФА, срещата ще се проведе при затворени врати. На стадиона ще бъдат допуснати само официални лица.

За привържениците на ПФК „Левски” , на алеята пред сектор „А”, ще бъде обособена фен зона, където на видеостена ще може да се гледа мача.

На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортната зона полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Предприети са стриктни мерки за недопускане с наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на мача. При дейността си ще бъде подпомагана от полицейски служители, които ще съдействат при възникнала необходимост.

Столичната дирекция на вътрешните работи призовава всички посетители на утрешната футболна среща да спазват разпоредените мерки в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Коментари

Задължително поле