СДВР с мерки за охрана на реда във връзка с дербито между отборите на ПФК „Левски” и ПФК „ЦСКА” – София

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след провеждането на футболната среща между отборите на ПФК „Левски” и ПФК „ЦСКА – София”. Това съобщиха от пресслужбата на МВР.

Дербито ще се състои на 24 февруари /неделя/ от 13.00 часа на Националния стадион ”Васил Левски”. Срещата е определена като рискова и съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия в деня на мача няма да бъдат продавани билети на каса, а само онлайн. Привържениците на отбора домакин ПФК „Левски” ще бъдат настанени в сектори „А” и „Б”, а тези на ПФК „ЦСКА – София” - в сектори „В” и „Г”.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Феновете ще бъдат допускани с документ за самоличност и билет /пропуск/ за футболната среща. Малолетните ще влизат само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена онлайн или взета от обособени пунктове, подсигурени от организатора, в района на стадиона.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както носещи забранени предмети и вещи: огнестрелни оръжия; пиротехнически изделия; ножове; палки; боксове; бутилки, в това число и парфюми; чадъри. Предприети са стриктни мерки за недопускане на 21 футболни фенове, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Ангажимент по охрана на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. Те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 11:00 часа.

Във връзка с провежданата спортна среща е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част, уточняват от СДВР.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва:

от 08:00 часа на 22 февруари, петък, до 20:00 часа на 24 февруари, неделя - при сектор "Г" на Националния стадион "Васил Левски";

от 08:00 до 15:00 часа на 24 февруари, неделя - на моста пред Национален стадион "Васил Левски";

от 09:00 до 15:00 часа на 24 февруари, неделя - на ул. "Ген. Гурко" между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Васил Левски".

От 12:00 часа до приключване на футболната среща на 24 февруари, неделя, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, ще се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:

ул. "Ген. Гурко" между булевардите "Васил Левски" и "Евлоги и Христо Георгиеви";

бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни Връх";

бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България