"Сейнт Патрикс" е с 275 места зад ЦСКА

"Сейнт Патрикс" е с 275 места зад ЦСКА в официалната ранглиста на УЕФА. Ирландците, които шокираха "червените", са класирани на 404-а позиция. - между арменските "Ширак" и "Гандзасар". УЕФА пък поставя ЦСКА на 129-о място, което на фона на огромната финансова яма между богатите и по-малките страни в последните години е съвсем прилично.
"Сейнт Патрикс" спечели едва третата си победа като гост в европейската си история. Досега "светците" от Дъблин надиграха на чужд терен "Олимпс" (Латвия) с 1:0 през 2008 г. и "Валета" (Малта) на следващата година. Затова и успехът над ЦСКА е исторически. В 93-годишната си история "Сейнт Патрикс" има едва 9 титли на Ейре и за 20-и път е участник в турнирите. Победата над ЦСКА е едва 12-а в евротурнирите за "светците", а последната бе през 2016-а - отново 1:0 у дома срещу "Жонеш Еш" от Люксембург.
"Играхме срещу много добър отбор - каза Тим Кланси, треньорът на "червения" съперник. - ЦСКА е силен на центрирания и удари от далече, а ние трябваше да правим контраатаки. Имаме млад отбор с много енергия. ЦСКА да очаква още един труден мач с нас. Ще се опитаме отново да се защитаваме така добре и да не даваме шансове на българите."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ