Секна потокът от българи към Бяло море

Заради проверките на ГКПП "Промахон", гръцкият бизнес недоволства

Заради множеството изисквания за влизане в Гърция, секна рязко потокът от български туристи към Бяло море. Въпреки това на ГКПП "Кулата" - "Промахон" периодично се образуват опашки заради засилените здравни проверки на гръцкия пункт.

Проверяващи трима здравни служители правят на произволен принцип PCR тестове. Това бави колоната от пътуващи. Бави се и проверката на формулярите, които гърците проверяват на туристите от автомобилите. Така заради един километър опашка може да се чака и 3 часа, но може да се мине и за 20 минути.
В момента през Кулата най-много пътуват румънски туристи. Българите са по-малко.

“Неприятно е, че гърците ни мотаят, какво ли не измислиха, за да ни спрат, то се вади тест, формуляр, касова бележка, и накрая, въпреки че си отрицателен, хайде пак тест на границата. Ама ние всичко ще изтърпим, защото ни харесва гръцкото море”, разказва пътуващо семейство от Благоевград. То е платило за 7 дни почивка на Аспровалта - 540 лева, отделно са дали още 200 лева за тестове на двама души.

“Разчитаме на гърците, те ако протестират, защото и техният бизнес страда, може и да се променят правилата на границата сега”, разсъждават нашенци.

В Пиринско са най-ядосани от непрекъснатите “иновации” на гърците, защото секна еднодневният плаж до Бяло море. Повечето нашенци от региона казват, че вече нямат отпуски и са разчитали на уикендите да отскачат до гръцкото море.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България