Секс и екшън в края на Студената война

Филмът тръгва по кината в страната

Премиерният за България филма “Атомна блондинка” ще зарадва ценителите на ретро екшън тръпките и красотата на Шарлиз Терон. Тя е звездата в този стилизиран и секси шпионски трилър, изпъстрен с каскади, преследвания и бойни сцени.

Ето го и сюжета: “Ноември 1989. Комунизмът се руши, скоро ще падне и Берлинската стена. Но преди да се случи това трябва да бъде разрешена още една загадка. Преди две седмици агент под прикритие от MI6 е убит в Берлин. Той е пренасял информация, предоставена му в Източния блок – списък с всички агенти и шпиони, които работят в Берлин, независимо от това коя страна ги е вербувала. Подобен списък обаче не е открит у него след смъртта му. Време е Лорейн Броутън, опитен шпионин без връзки с Берлин, да се заеме с тази “бомба със закъснител”, като в историята не липсват акценти върху обществените вълнения, контра-шпионажа, отстъпление накриво и тайни покушения – и всичко това се случва, за да бъде открит въпросният ценен списък и да бъдат спасени британските агенти, включени в него…”

Един от най-обсъжданите моменти в “Атомна блондинка” е горещата лесбийска сцена между героините на Шарлиз Терон и София Бутела, която играе френска шпионка.

Режисьор на филма е Дейвид Лaйч („Джон Уик” и предстоящия “Deadpool 2”), по сценарий на Кърт Джонстад. В ролите освен Терон се изявяват още Джеймс Макавой, Тоби Джоунс, Еди Марсан, София Бутела, Джон Гудман и други.

Коментари

Задължително поле