Секс сцените в Холивуд - свян и непукизъм (ВИДЕО)

Салма Хайек и Антонио Бандерас  в "Десперадо".

Салма Хайек се смутила при близостта с Бандерас 

На Кейт Уинслет й липсвали съветници в интимните ситуации 

Наскоро актрисата Салма Хайек говори за горчивия й опит при заснемането на секс сцена с Антонио Бандерас във филма на "Десперадо". Екшън лентата от 1995 г., режисирана от Робърт Родригес, става първият холивудски филм в кариерата на мексиканската красавица. Наскоро, в един от подкастите с актьора Дакс Шепърд, тя си спомни това кино преживяване и сподели емоциите, които изпитала по време на снимките.

Салма Хайек призна, че първоначално режисьорът не я е предупредил за секс сцената , която трябва да изиграе с вече доста опитния си партньор Антонио Бандерас. Според идеята на Робърт Родригес, в кадър Салма трябвало да се появи напълно гола и убедително да изиграе страстна любовна нощ с Бандерас. След като научава за това, Хайек (по това време на 28 години) не могла да сдържи сълзите си.

"Веднага след като започнахме да снимаме, аз започнах да ридая и да казвам: "Не знам дали мога да го направя. Страхувам се." Самият Антонио ме респектира, показвайки, че нищо не му коства да изиграе тази секс сцена.  Държеше се като истински джентълмен и беше много мил, спокоен и освободен.  Тогава аз започнах да плача и той каза: "О, Боже! Ти ме караш да се чувствам ужасно." С Антонио все още сме добри приятели", сподели Хайек.

Да хвърлиш дрехи и задръжки

В същия разговор Салма подчерта, че режисьорът не е упражнявал никакъв натиск върху нея, но все още смята това свое преживяване за доста травмиращо. "Не можах да сваля хавлията веднага. След като колегите започнаха да ме разсмиват, махнах я и успяхме да направихме всичко, което можахме. Когато свикнете с ролята, можете да го направите. Все пак си мислех за реакцията на баща ми и брат ми: "Ще видят ли това? И ще бъдат закачани за това?" При момчетата е различно. Бащите им в такива ситуации вероятно ще възкликнат с гордост: "Да! Това е моят син!"

Във филма "Десперадо" Антонио Бандерас играе бивш успешен музикант, а Салма - неговата приятелка. Когато животът на любимата му е заложен на опасност, героят на Бандерас се включва в смела игра срещу царя на подземния свят. 

Актрисата Салма Хайек става изключително известна след този филм, а няколко години по-късно получава номинация за наградата „Оскар“ за ролята си във филма „Фрида“. Споменът за секс сцената в „Десперадо“ обаче продължава да я преследва. Според нея на мъжете актьори им е много по-лесно да останат голи пред камерата.
Салма не е единствената актриса, която е изпитвала неудобство при заснемането на секс сцена. 

Кийра Найтли казва твърдо "не" на голотиите

Филмовите фенове трябва да забравят за още пикантни сцени с участието на Кийра Найтли, предупреди вестник "Мирър". И все пак 35-годишната майка на две деца не казва твърдо "не" за голи секс кадри, но поставя условие за това. В интервю звездата от "Карибски пирати" изтъква, че снимките на секс сцените с мъже режисьори я карат да се чувства "много неудобно", затова не се вижда отново в такава роля.  Ето защо отсега насетне в договорите й за роли често ще има изрична клауза "без голота". Но тя може да направи изключение: "Ако става дума за история, която разказва за пътя на майчинството и тялото, мога да приема, но това би трябвало да стане с жена режисьор“, казва актрисата.

Кийра Найтли добавя, че е суетна. "Тялото ми износи две деца и просто предпочитам да не заставам гола пред цял филмов екип от мъже", подчерта актрисата, която преди време заяви, че проституцията е една от малкото професии, в която жените печелят повече от мъжете.

Кийра Найтли, която преди е снимала голи секс сцени с мъже режисьори, не съжалява . "Никога не съм правила нещо, което не ми е приятно", сподели актрисата пред "The Financial Times".

Наскоро и колежката на Салма Кейт и Кийра Найтли -  Кейт Уинслет, също сподели своя опит от участия в секс сцени. Тя призна, че в началото на кариерата й е било изключително неудобно, тъй като по това време на снимачната площадка нямало координатори на такива сцени.

45-годишната Кейт Уинслет често говори за актьорския си опит. Не толкова отдавна филмовата звезда си спомни за тормоза, с който трябвало да се сблъска след снимките на „Титаник“. Сега Кейт сподели мнението си за заснемането на секс сцени. Актрисата стана гост на подкаста на Самира Ахмед, където изрази своята гледна точка.

Да вземеш нещата в свои ръце

Уинслет призна, че за нея би било много по-удобно да действа в секс епизоди, ако на снимачната площадка присъстват координатори на интимни сцени. "Определено бих искала те да бъдат на площадката, докато снимах. Само да имаше човек, на който бих могла да кажа: "Може ли да го помолиш да не си пъха ръцете там?" Казвайки го сам може да бъде доста неудобно."

Докато подобни специалисти очевидно не са достатъчни, Уинслет решила да вземе ситуацията в свои ръце. И така, актрисата сподели, че самата тя поела задълженията на координатор на интимни сцени на снимачната площадка на новия проект на HBO „Meir от Easttown“, подкрепяйки по-младата си колежка, 20-годишната Ангури Райс.

"Тъй като актьорите не трябваше да се събличат в една интимна сцена, филмовият екип не покани координатор за интимни сцени. Но просто усетих, че Ангури е нервна. Затова й казах: „Ще бъда тук, ще остана, няма да напусна снимачната площадка“. Тя ми отговори: "Слава Богу, Кейт, много благодаря!" Знаех, че ще бъде по-лесно, ако има човек, който може да вдигне ръка и да каже: "Всъщност сега трябва да спрете. Всичко е наред ", отбеляза Кейт.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес