Селишка си подари титла за ЧРД

Миглена Селишка си подари европейска титла навръх 24-я си рожден ден. На първенството по борба в Рим националката победи миналогодишната шампионка Оксана Ливач (Украйна) с 5:3 в категория до 50 кг, с което взе сладък реванш за загубата си през 2019-а.

По-късно в преследване на четвърта титла излиза Биляна Дудова срещу Анастасия Ничита (Молдова).

Същевременно Мими Христова осигури трети медал за женската борба от първенството. Българката постигна 3 победи в по-горната за нея категория до 65 кг, а на полуфинала се справи и с Криста Инце – 4:1. Така днес за златото нашето момиче ще спори с бившата националка Елис Манолова, която е №1 в Европа за 2019-а и се състезава за Азербайджан.

Тайбе Юсеин обаче не успя да стигне до финала при 62-килограмовите. Световната и двукратна еврошампионка тръгна с две победи, но на полуфинала бе спряна от рускинята Инна Тражукова (Русия), която е световна шампионка, с 3:7. Днес Тайбе ще спори в малкия финал за бронза.

Другите ни националки отпаднаха – Таня Тенева (57), Сезен Белберова (53) и София Георгиева (68).

До момента българската борба има общо 5 медала, като мъжете взеха злато – на Едмонд Назарян и сребро на Даниел Александров (82).

Същевременно социалните мрежи и официалната фейсбук страница на БФ Борба „полудяха“ по триумфа на Назарян. Регистрирани бяха 537 000 посещения, които на няколко пъти блокираха работата на страницата.

На снимката

След три европейски титли при девойките Миглена Селишка вече има и злато на континента при жените. Шампионката получи първи поздрави от личния си треньор Петър Касабов.

Снимки БФ Борба, Костадин Андонов

Коментари

Задължително поле