Селски къщи с казани за ракия станаха хит

В Бургас цените на жилищата остават стабилни

Бургазлии масово търсят да закупят имоти извън града. Селски къщи се продават с невероятни екстри, показа проверка на наш екип. Желанията на купувачите са къщите да са в села не много далеч от областния център и да са реновирани. В по- отдалечените странджански села, въпреки красивата природа, къщите са много по- евтини, но и по- малко търсени.

Така например в близкото до Бургас село Дебелт, къща за ремонт, със застроена площ 58 квадрата, се продава за 24 000 евро. В същото село друга къща - 100 квадрата и е 60 000 евро, но към нея има казан за ракия, който работи с пълна пара. В град Малко Търново къща с четири спални се продава за 74 900 евро, като в двора и има складирани дърва за огрев за година напред.

В Братово, което също е недалеч от Бургас, къща от 150 квадратни метра се продава за 19 999 евро, а в отдалеченото Бродилово, макар да е център на нестинарството, къща от 70 квадрата се продава за 13 000 евро, но е указано, че е за ремонт. В друго отдалечено странджанско село, но известно с ловната си дружинка и притегателен център за ловци и риболовци, двуетажна къща се продава за 128 000 лева, със супер екстри- камина, ловни трофеи и др.

Иначе в Бургас цените са стабилни, даже от началото на кризата има леко повишение. Двустаен апартамент тухла в центъра се обявява обикновено за 80 000 евро, а се продава за 72 000 евро, след договорка. Тристайните за ремонт вървят по 80 000 евро. Най- евтини са апартаментите в "Меден рудник", където двустаен върви 50 000 евро, а хубав тристаен- 60 000 евро.

Купувачи има, това са хора, които искат да инвестират парите си или млади семейства, които искат да се разширят и търсят нови жилища до училища и детски градини, или близо до родителите им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони