Селяни атакуваха с брадви и ножове закъсал ТИР

Местни жители, въоръжени с ножове и брадви са атакували и разграбили аварирал турски тир в района на Белоградчик, набили шофьора и негови колеги от Турция и отмъкнали стоката на камиона с леки коли и каруци, съобщиха от областната дирекция на МВР във Видин.

Нападението над чуждите граждани е станало през неделния ден по обяд край с. Медовница, където предният ден е закъсал след авария турски ТИР "Волво" с ремарке. Банда местни крадци атакувала натоварения със зеленчуци камион, като товарели касетките с домати и краставици на каруци и леки коли.

Турците - шофьорът и негови колеги, се опитали да възпрат грабителите, но били посрещнати с юмруци от крадците, някои размахали ножове, а един от крадците извадил и брадва. Полицаите от Белограчик довтасали бързо и арестували човека с брадвата, който се оказал 32-годишен жител на Медовница.

По-голямата част от открадната стока е открита от униформените на различни адреси в селото. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващите продължава, в районното в Белограчик е образувано досъдебно производство за грабеж.

Коментари

Задължително поле