Сериалът „Чернобил“ спечели три награди „Еми“

Сериалът „Чернобил“, разказващ за аварията в едноименната атомна електроцентрала през 1986 г., спечели престижните награди „Еми“ в три категории, предаде БТА.

Петсерийният драматичен сериал получи наградите в престижните категории за най-добър мини-сериал, за режисура на минисериал и за сценарий.

Сценаристът Крейг Мейзин заяви в речта си при получаването на наградата, че сериалът показва колко е важна истината и опасността от лъжата.

Сериалът „Игра на тронове“ спечели наградата „Еми“ за най-добър драматичен телевизионен сериал.

Осмият сезон на хитовия сериал на телевизия НВО печели за четвърта година. Това беше едва втората му отличие за вечерта, въпреки че получи номинации в 32 категории.

Били Портър спечели „Еми“ за най-добър актьор в драматичен сериал. Той бе награден за играта си в сериала „Поза“. Портър стана първият носител на тази награда, който не крие, че е хомосексуалист, отбелязва Асошиейтед прес.

Наградата за най-добра актриса в драматичен сериал получи Джоди Комър („Убивайки Ийв“).

На церемонията в Лос Анджелис Бил Хейдър („Бари“) получи за втора поредна година наградата за най-добър комедиен телевизионен актьор.

Наградата за най-добра актриса в комедийен сериал спечели Фийби Уолър-Бридж (Fleabag), която печели и наградата за сценарий.

При получаването на наградата за актьорска игра Уолър-Бридж благодари на журито и заяви, че актьорската игра ѝ се отдава трудно. Наложи ѝ се обаче да излезе на сцената и за трети път, защото Fleabag получи и наградата за най-добър комедиен сериал. „Това започва да става нелепо“, заяви тя.

Джули Гарнър спечели наградата за най-добра поддържаща женска роля в драматичен сериал за работата си в "Озарк".

Тони Шалуб получи наградата за най-добра поддържаща роля в комедиен сериал за работата си в „Прекрасната г-жа Мейзъл“.

Алекс Борщайн спечели за втора поредна година наградата за най-добра поддържаща женска роля в комедиен сериал, отново за „Прекрасната г-жа Мейзъл“.

Питър Динклидж получи „Еми“ за най-добра поддържаща роля в драматичен сериал. Той играе във фентъзи сериала „Игра на тронове“ на Ейч Би О.

Коментари

Задължително поле