Сестрата на Николай Димов: Чухме 1000 версии за убийството на брат ми

Анита Мейзер

Опитът да скъса с мускулите на врата си двойна примка се оказала фатална за Николай, съпруга на Анита Мейзер, обвинена в убийството му по непредпазливост. Това посочила в показанията си скандалната миска, каза за "Труд" адвокатът й Олег Атанасов.

Според него тя правила опити да го убеди да спре със силовите упражнения, но той настоявал. Първо надянали кабелните стяжки, известни повече като свински опашки,а вече станали популярни  в търговската мрежа като мейзерки, на краката и ръцете му. Така завързан, той успял да скъса първата стяжка на врата си и искал да продължи опита с две, но се стигнало до трагичното задушаване. Изключително силен и здрав, с първата свинска опашка той  не се е затруднил, но с двойната не е успял, коментира защитата на Мейзер според нейните показания.Доказано е, че няма умисъл в причиняването на смъртта на културиста Николай Димов и че тя е настъпила вследствие на задушаване,каза още адвокатът.

В четвъртък защитата на Анита Мейзер е внесла обжалване на решението на ВОС от предния ден за постоянен арест по настояване на обвинението. Варненската окръжна прокуратура повдигна обвинение за убийство по непредпазливост срещу нея, законът за което предвижда от 2 до 8 години затвор. Второто обвинение е за предложения подкуп на полицай три пъти, като сумата е увеличавана от 10 000 до 30 000 евро, за да не бъде задържана. Ако бъде призната за виновна по него, я очакват до 10 години зад решетките и 15 000 лева глоба. Според всички приятели и близки на жертвата, той е бил упоен и удушен. Все още не са готови резултатите от съдебно-химическата експертиза, които ще дадат някои отговори по казуса, който вече съвсем се заплита.

Чухме вече 1000 версии за убийството на брат ми.Ще изляза с официално съобщение да спрат спекулациите с името му, защото той беше един скромен и честен човек . Това заяви за "Труд "сестрата на Николай -Милена Димова, която е общински съветник във Варна, първи мандат. Разликата между двамата е 1 година и 8 месеца.

Майка му и сестра продължават да са в шок от трагедията с Николай, а и до момента официално  никой не е им е съобщил за причината за смъртта му. Полицай ги е информирал първи на 14 август, че Николай е мъртъв. Милена Димова се обадила на Анита Мейзер, която й казала, че брат й е прострелян, а по-късно на майка му- че сам се е обесил и е затворила телефона.

Милена Димова опроверга и последните версии, излезли от показания на Мейзер, че брат й  щял да има нови работодатели в Латинска Америка, на които искал да се хареса и затова тренирал с въпросните свински опашки. Тя твърди, че Николай е имал постоянен трудов договор с голяма компания за лимузини в Лас Вегас, на която дори станал рекламно лице преди да се върне във ваканция в България. Самият той в интервю от Америка за  сайт Yep.bg казва преди да се прибере , че работи в голяма компания, работата му е свързана с много известни личности-певци,диджеи и артисти от Холивуд.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право