СЗО, смирете се!

СЗО прогнозира трета вълна на коронавируса в Европа в началото на 2021 г., ако правителствата не направят необходимото, както стана преди втората вълна.

От Световната здравна организация пак размахаха пръст на Европа и ни плашат този път с трета коронавълна. Не стига, че объркаха целия свят с непълната информация и, меко казано, неадекватните си изказвания за вируса, а сега продължават с нови закани и тормоз. Само да припомним, че от организацията обявиха пандемията от COVID-19 на 11 март, след като по света вече имаше официално обявени около 120 000 заразени в 114 страни и над 4000 смъртни случаи. Поне два месеца се чуваха толкова разнопосочни сигнали, че учените и хората и досега не могат да се оправят, нито да дадат реални обяснения на това какво се случва.

Освен това никак няма да е лошо, ако СЗО си оправи отношенията със САЩ. И още: вместо да ни плашат - всъщност от почти 9 месеца само това правят, по-добре да помислят за психичното здраве на хората и стреса, на който всички сме изложени. Заплахите с поредни вълни само създават нервно напрежение върху емоционалното и физическо състояние на човешкия организъм.

Да носиш отговорност в днешно време се оказа най-трудното нещо. Така че и СЗО е редно да понесе своята. И още по-важно е да спре да ни стресира. Адекватните мерки срещу COVID се оказаха трудна работа.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари