Силвано Пранди: С трудните мачове отборът израства

Най-хубавото на трудните мачове е, че дават възможност на отбора да израства – заяви Силвано Пранди преди двубоите на националите от Лигата на нациите във Варна. - Очаквам всички срещи тук да са много тежки.

Утре вечер от 20,40 часа „трикольорите“ играят с Австралия, в събота с Япония, а в неделя с Италия.

„Битката с австралийците ще бъде тест за момчетата за по-нататъшното им представяне в турнира“, допълни италианският специалист. -Преди години, когато си тръгнах от националния отбор, оставих България сред първите пет отбора в света и сега целта ми е да го върна там.“

Селекционерът на „кенгуратата“ Марк Лебедев пък призна, че мачът с домакините ще бъде най-тежък. Но изрази надежда неговият тим да успее да повтори успеха си от миналата година, когато се наложи с 3:0.

„Целта ни в Лигата на нациите е изграждане на отбор за олимпиадата - пък призна треньорът на японците Юичи Накагаичи. - Сега най-важното е да направи добро взаимодействие в тима.“

Джанлоренцо Бленджини, наставник на Италия, изрази очаквания, че битката с България ще е най-трудна. „Домакините са с почти пълен състав, а играчите им са на световно ниво“, аргументира опасенията си треньорът.

Коментари

Задължително поле