Силна буря наводни центъра на Скопие, ВМРО-ДПМНЕ обвини управляващите

Мощна буря връхлетя македонската столица Скопие с дъжд, град и силен вятър, затрудни движението на транспорта, съобщи агенция МИА. От силния вятър са изпочупени и са изкоренени много дървета. В града валя град с големината на орех, а вятърът достигна скорост над 80 км в час.

Свикано е спешно заседание на градския щаб за защита и спасяване от бедствия. Бурята предизвика наводнение и в сградата на македонската информационна агенция МИА.

Стихията и затрудненията, които тя причини, дадоха повод на политическата опозиция, в лицето на ВМРО-ДПМНЕ, да нападне правителството.

„СДСМ е на власт от 5 години в община Център и през ръцете им са минали повече от 100 милиона евро, а въпреки това те не са успели да уредят градската канализация и да подобрят работата на службите. Богданович и неговият партиен другар Шилегов оставиха Скопие и Центъра почти един час по вода. Дали Богданович си представя по този начин най-урбанизираната община в Република Македония, която само след няколкоминутен дъжд плува под вода?“, заявиха от ВМРО-ДПМНЕ.

Според тях, в Скопие днес могат да се видят "сцени като от африканските държави".

Коментари

Задължително поле