Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Симеон Сакскобургготски: Да не превръщаме трагедията на хората в Хитрино в медийна сензация

Снимка: Архив

Тези дни всички ние съпреживяхме трагедията на хората от с. Хитрино. Причинените материални щети са огромни, но истински непрежалими са човешките жертви на този жесток инцидент. Надявам се, споменът за тях да не избледнее като поредната сензация на деня, която ни разтриса, но бързо е изместена от следващата потресаваща новина, се казва в изявление на Симеон Сакскобургготски.

В такива трагични моменти е много важно да проявим солидарност и то не само за момента, а с конкретни последващи действия с дълготраен ефект. Искрено се възхищавам на хората, които са се впуснали да помогнат на пострадалите, за проявената добрина, за смелостта. Пример, за прословутата българска добрина, която винаги е съществувала, въпреки опитите на някои сили, без значение от религиозната или етническа принадлежност. Преди всичко, ние всички сме хора.

Именно в памет на жертвите е повече от важно да анализираме причината за трагедията, за да не допуснем бъдещи такива инциденти. С общи усилия и чувство на съпричастност да си поставим за цел да помогнем на хората да се върнат към нормалния им начин на живот час по-скоро и да не забравяме страданието им, „затрупано“ от поредните сензационни новини – от Турция, Германия или вътрешни.

В този смисъл искам да изтъкна и горещо да приветствам инициативата на Българския червен кръст да започне Национална кампания за набиране на финансови средства в подкрепа на пострадалите.

Но те ще имат нужда от много повече от финансова подкрепа. Трябва да получат справедливостта, която очакват. Задължително трябва и морална подкрепа, било то само с окуражителен жест или дума. Тези изстрадали сънародници имат нужда от много повече от типичното гръмко обществено внимание, завършва изявлението си Н.В. Симеон Сакскобургготски.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Би било правилно да се вживява като Негово Величество, ако той воден от тия чувства бе съприживял трагедията в която завари държавата ни, също и оправдал доверието, и надеждата с която го посрещна голяма част от Българския Народ. Не му ли омръзна да лежи върху наследническите си права, и нищо лично да не прави за утвърждаването им, прави ли му чест невъзмутимо да наблюдава, как цялото му “величие” се изпразва от съдържание??? В тези трудни времена когато държавата изпаднала отново в управленска криза, дяволито да заиграва с прокобата на с.Шейтанджик, а не със своята, това е повече от гйонсуратлък, и посмешище!!!

  2. Жалки престъпници , и измамници са тези боклуци , царе , крале , президенти , престъпници нагли са , нищо друго не са

  3. Да не забравяме и това, че “Товарни превози” беше приватизиран през 2012 г., за да се върне борч на Германия от 300 милиона, направен от това лице. Да не забравяме, че тогава в този бизнес влязоха точните хора, които с днешна дата освен мошеници са и убийци. Изобщо ако престанем да имаме проблеми с паметта, все по-малко противни лица ще виждаме по сайтовете!

  4. защо обръщате внимание на този изкуфел мошеник кога ще го изправите под съд за деянията на монархофашиската клика за избитите в болканската първата и втората световна воина за смацване на вжшншшкжтж ш сиптимвршъскжтж въстание терора от 1923 до 1944 година

Отговорете