Синдик продава интерхотела в Търново

Темида го обяви в несъстоятелност за над 33 млн.лв. дългове към КТБ и други кредитори

Емблематичният за Велико Търново Интерхотел е обявен в несъстоятелност от съда заради крупни дългове. Преди дни е назначен нов синдик, който ще стартира процедура за удовлетворяване претенциите на кредиторите. Репортерска проверка установи, че кредиторите са 5 дружества и общата дължима сума възлиза на 33 430 778 лв.

"Във времето тази цифра може да се променя с определение на съд ", обясни синдикът Росен Милошев.

Той уточни,че купувач за атрактивния туристически обект към момента няма.Най-големият одобрен от съда кредитор е фалиралата Корпоративна търговска банка /КТБ/,на която „Интерхотели „АД дължят 32,7 млн.лв. След тях е Националната агенция по приходите с 697 622 лв.,“ Интерхотелс Кар“ЕООД с 43 200 лв., на енергото комплексът дължи 3738 лв. и на физическото лице Даниел Господинов 1008 лв. Преди месец търговското отделение на Софийски градски съд е отхвърлило дългове на две фирми към интера в размер на 90 млн.лв.

В началото, когато стартирала процедурата по несъстоятелност, от списъка на кредиторите са били изключени претенциите на „ Си Ес Пи Фънд мениджърс“ООД на над 50 млн.лв.заради нищожност на договор отпреди 5 години за сделка с акции.По същата причина предишният синдик и Росен Милошев отказват и на „Рейнолдс интернешънъл инвестмънс“ООД претенции за 39,9 млн.лв.

Сагата с прочутият в болярския град хотел е дълга. Преди решението за обявяването му в несъстоятелност, частен съдебен изплнител обявил обекта на търг за 17 731 500 лева. За целия имот имаше вписана ипотека в полза на вече фалиралата скандална Корпоративна търговска банка на стойност 10 млн. евро от 2010 г. заедно с възбрана в полза на взискателя. След влизането на синдик ,това изпълнително дело е прекратено и с интерхотела вече няма да се занима частен съдебен изпълнител.

Имотът бе собственост на „Интерхотели” АД със седалище и адрес на управление в Плевен.Цялата сграда е от 14 506 кв. м. на седем етажа заедно с целия ресторант и всички помещения в сградата. Бар, сладкарница, спортен център, фризьорски салон, перално, коридори и т.н. също са обект на продажба.

Кандидатите за хотела трябва да внесат 10% върху началната цена, от която започва продажбата по сметката на ЧСИ-то. На 21 октомври частният съдебен изпълнител трябва да обяви купувача в сградата на Районния съд във Велико Търново.

Коментари

Задължително поле