Синдромът на пропускливите черва – причина ли е за епидемията от „модерните” болести?

Защо все повече жени, дори и на млада възраст, страдат от заболявания като кисти на яйчниците, ендометриоза, миоми? Какво стои в основата на бума от алергии и автоимунни заболявания като проблеми с щитовидната жлеза?

Ендометриозата и синдромът на поликистозните яйчници се среща при около 10% от жените в репродуктивна възраст. Маточните миоми пък засягат над 70% от дамите в даден етап от живота им. Заболяването е сред водещите причини за гинекологични операции, но отстраняването на миомните възли не гарантира, че няма да настъпи растеж на нови.

Всички тези проблеми могат да бъдат повлияни по безопасен и щадящ организма начин чрез методите на натуропатията. С това се занимава вече повече от 30 години един от най-популярните натуропати и Шуслерови терапевти в Германия графиня Ангелика Волфскийл. Тя отново гостува през ноември в България по покана на Европейското общество по интегративна медицина, с подкрепата на Немския хомеопатичен съюз, за да изнесе серия от безплатни образователни лекции на тема „Проблемите със стомаха и червата като причина за алергии, автоимунни заболявания, гинекологични проблеми”.

Можете да чуете нейните съвети и да зададете своите въпроси от 18:30 ч. в: София - 20.11, мол Парк център, Cine Grand; Варна - 22.11, хотел „Черно море“; Пловдив - 24.11, хотел „Санкт Петербург”.

Как с природни средства може да се съхрани женското здраве

Ето част от препоръките на Ангелика Волфскийл, чиято ефективност е изпитана в дългогодишната й практика. Те включват цялостна промяна в начина на живот и в храненето, както и лечебни схеми за изчистване на организма на клетъчно ниво.

- Дамите с чести гинекологични проблеми, възпалителни процеси, кисти, ендометриоза, миомни възли и др. е добре да се откажат от месото, млякото и млечните продукти. От менюто трябва да се премахнат също пшеницата и всички продукти, съдържащи глутен, свързан с възпалителните процеси в организма.

- Консумирайте много пресни плодове и зеленчуци, студенопресовани масла (нощна иглика, ленено масло или зехтин).

- Богатите на фибри храни помагат за изчистването на токсините и елиминирането на излишъка от естроген. Зеленчуци като броколи, карфиол, спанак, лук и др. също са ценни заради съдържанието на субстанции, които помагат за балансирането на нивата на естроген в организма.

- Ако имате наднормено тегло, отслабнете! И се откажете от тютюнопушенето!

- При ендометриоза може да се направи терапия за успокояване на възпалението на маточната лигавица с Шуслеровите соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU): сутрин – 5 табл. от сол №4 калиев хлорид, разтворени в чаша вода; на обяд – 5 табл. сол №11 силицея, разтворени в чаша вода; вечер – 5 табл. сол №9 натриев фосфат, разтворени в чаша вода. Тази комбинация трябва да се приема в продължение на месеци, за да се постигне траен ефект.

- При поликистозни яйчници жената трябва да се пази от влага и студ, особено в дните на менструалния цикъл, когато организмът е по-уязвим. Натрупването на студ и влага в долната половина на тялото може да провокира образуването на кисти и миоми.

- Редовният спорт (2-3 пъти седмично) помага за регулирането на хормоналния баланс.

- Спрете приема на противозачатъчни - хормоналната терапия води до увеличаване на броя на кистите.

- Терапия с Шуслерови соли балансира и хормоните: сол №4, №6 и №7, по 5 табл. дневно от всяка сол за продължителен период.

- Повлияване на маточните миоми е възможно и със средства от неконвенционалната медицина, включително и с Шуслеровите соли. Терапията на Ангелика Волфскийл включва комбинация от: сол №1 калциев флуорид, №4 калиев хлорид, №10 натриев сулфат и №12 калциев сулфат, по 10 таблетки от всяка сол дневно, разтворени в чаша топла вода. Тъй като за овладяването на проблема е нужно връщане на хормоналния баланс, Волфскийл съветва да се направят промени в храненето - да се избягват захарта и захарните изделия, както и животински белтъци.

Всичко най-важно за лечението на пропускливите черва, на проблемите с щитовидната жлеза, на гинекологичните заболявания, на алергии, диабет и др. Ангелика Волфскийл ще разкаже в своите безплатни образователни лекции от 18.30 ч. в:

София - 20.11,понеделник, мол Парк център, Cine Grand;

Варна - 22.11, сряда, хотел „Черно море“;

Пловдив - 24.11, петък, хотел „Санкт Петербург”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве