Синът на Къци Вапцаров превзема Холивуд

Най-големият син на Къци Вапцаров – Асен – прави пробив в Холивуд, но не като актьор, а с музиката. От 5 години той е в Лос Анджелис и работи в сферата на филмовата индустрия, пише музика за телевизионни продукции, реклами и трейлъри.

За Асен любовта към музиката идва още в ранното му детство, когато майка му често е пеела, а баща му е свирил любителски на китара. “Започнах да се уча да свиря на китара при Цветан Недялков, когато бях на 14 г. Той ми показа азбуката на музиката”, сподели Асен в телевизионно интервю.

След като завършва Американския колеж в София, с китара в ръка и нови мелодии в главата Асен заминава в Бостън, където започва да учи композиране в музикалния колеж “Бъркли”. “Там са се учили композитори като Пат Матини, Стив Вай и Хауърд Шор, който е писал музиката за “Властелинът на пръстените”, казва Асен.

След като завършва, се мести в Меката на киното – Лос Анджелис. Там Асен започва двумесечен стаж при най-търсения композитор в Холивуд – Ханс Цимер. „За да станеш част от стажантите на написалия музиката за блокбастъри като “Гладиатор”, “Генезис” и “Интерстелар”, е нужно да се бориш с много кандидати... Там винаги има по стотина желаещи, от тях след интервю избират 20 души", разказва Асен.

Младият композитор, който в Америка се представя с творческия си псевдоним Ace Vaptsarov, сподели още: „Изцяло съм се фокусирал върху правенето на филмова музика, но вече имам и над 20 музикални проекта, които освен киноленти, включват и реклами, и тв сериали.”

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл