"Сити" с 18 победи от 19 мача през 2019-а

"Манчестър Сити" е неудържим от началото на календарната година. Отборът записа 18 победи в 19 срещи.

"Мениджърът Хосеп Гуардиола е превърнал тима си в истинска машина", пише английското издание на сайта "Гол.ком".

Последният успех класира тима на 1/4-финалите в Шампионската лига. "Гражданите" смазаха в среща-реванш "Шалке" със... 7:0. Любопитно е, че голмайсторите в срещата бяха шестима. Два пъти вкара Серхио Агуеро, а по веднъж Лерой Сане, Стърлинг, Бернардо Силва, Фил Фодън и Габриел Жезус.

Поражението е най-голямо за тим от Германия. Резултатът в двата мача 10:2 пък е рекорден за отбор от Острова на фаза елиминации в Шампионската лига.

"Това е срам - написа немското издание "Билд". - Нямаше борба, нито сбогом от турнира с високо вдигната глава. "Шалке" е нищо! Срам!".

Доменико Тедеско, треньор на тима от Гелзенкирхен, заяви, че резултатът трябва да бъде забравен.

"Те се забавляваха - каза наставникът по адрес на "Сити". - Сринахме се още след първия гол, а след това наблюдавах най-сериозната загуба на концентрация в треньорската ми кариера. За мен не е проблем да си тръгна, но смятам, че трябва да бъда тук заради отбора. Сега е важно бързо да забравим този мач".

На Острова пък са на другия полюс, въпреки че Гуардиола размаха пръст на играчите си.

"Имаше отпускане след като поведохме - каза испанецът. - Доволен съм, защото се класирахме за 1/4-финал с чиста победа. Имаме доста контузени играчи, така че е хубаво да продължим тази победна серия. Всеки трябва да се бори с за мястото си на терена".

Изключителен мач направи немският национал Лерой Сане. Освен с попадение, крилото се отчете с три асистенции. Това за последно в мач на елиминации в турнира е правил Франк Рибери за "Байерн" през 2012-а.

В Англия имат и друг повод за радост. За първи път от сезон 2010/2011 на четвъртфиналите ще има поне 3 техни представители. Това са "Сити", градският им съперник "Манчестър Юнайтед" и "Тотнъм". Късно снощи "Ливърпул" получи възможност да се присъедини към тях.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят