Скандал заради незаконен строеж в Созопол

Ресторантьори решили да се разширят върху държавна собственост

Областният управител: Ако не се изпълни полицейското разпореждане и не се спре, може да се очаква арест

Скандал избухна заради незаконен строеж в Созопол. Собственици на ресторант в Стария град започнали да строят, за да разширят търговската си площ. Местни хора веднъж предупредили собствениците, но молбите им нямали никакъв ефект. Ресторантьорите продължили да се разширяват. В резултат, созополчани са извикали полицията. Очевидци на скандала разказват, че още в събота сутринта, хората край строежа чули боботене на машини и сигнализирали на компетентните органи какво се случва.

"С този строеж има проблем. Общинската администрация в Созопол е била сезирана, извършена е проверка и е започнало административно производство", каза пред "Труд" шефът на РДНСК в Бургас Милен Ненчев.

Кметицата на Созопол Катя Стоянова потвърди, че са издали заповед за спиране на строителството още преди месец март и са направили констативни протоколи. В момента засегнатите лица са подали възражение до Административен съд. Въпреки това ние няма да допуснем изграждането на едно такова незаконно съоръжение“, заяви Стоянова, която е временно изпълняващ длъжността кмет на Созопол, след като смени на поста Панайот Рейзи, срещу който се води разследване.

Според областния управител на Бургас Вълчо Чолаков, имотът, върху който се строи в Созопол, е изключителна държавна собственост. Чолаков каза, че собствениците са получили полицейско разпореждане за спиране на строежа. Ако не изпълнят това разпореждане, може да се очаква полицейско задържане за 24 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България