Скандал отложи първата копка на ремонта на улица в Пловдив

Насрочената за вторник дългоочаквана първа копка на реконструкцията на улица "Остромила" в едноименния квартал на Пловдив не се състоя и бе отложена за 6 март (понеделник). Дотам се стигна заради недоволството на собствениците на обекти и фирми по ремонтиращия се булевард "Коматевско шосе".

Хората на бизнеса негодуваха от факта, че бусовете и тировете, които ги зареждат, няма откъде да минават, работниците напускали масово, защото трябвало да вървят всеки ден по няколко километра пеша. "Не съм подозирал, че ще стане такъв проблем. Наша е грешката, че не дойдохме да говорим с хората и да им разясним", призна кметът на Пловдив Иван Тотев. Той бе дошъл за първа копка заедно с кмета на район "Южен" Борислав Инчев и представител на фирмата изпълнител "Пътинженеринг", преди хората с бизнес на "Коматевско шосе" да им се опънат.

След дълги преговори градоначалникът Тотев и тарторът на недоволните и собственик на фирмата за индустриално и шприцовано производство "Дико" Иван Диколаков си размениха телефоните, стиснаха си ръцете и се разбраха, че няма да се затварят и двете платна на улица "Остромила", а само едната лента. Кметът се ангажира ремонтът за 2 млн.лв. на отсечката от 2 км да приключи за 2 вместо за 3 месеца и да инспектира лично поне 2 пъти седмично обекта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България