Скандал с Ален Делон на кинофестивала в Кан

Движението "Жените в Холивуд" описа актьора като "хомофоб и женомразец"

Още с откриването на кинофестивала в Кан вчера, се зароди недоволство срещу решението на организаторите да наградят Ален Делон с почетната "Златна палма", заради публичното му признание, че е малтретирал жени.

Несъгласието с награждаването на актьора, идва от движението "Жените в Холивуд", които дори организираха онлайн петиция, с която да съберат достатъчно привърженици и Делон да не получи почетната статуетка.

Мелиса Силвърстийн, основателка на феминисткото движение, твърди, че удостояването на Ален Делон с награда е "отвратително", тъй като 83-годишният актьор наскоро оповести публично, че е биел жените си, а по отношение на гей общността, той изрази твърда позиция, че е в противовес с природата на човек.

Синът на актьора, Ален-Фабиан Делон, с когото не са близки, заяви през ноември миналата година, че баща му е малтретирал неговата майка, счупвайки няколко от ребрата й, както и носа й.

Заради всички спекулации и насъбрало се напрежение, директорът на фестивала Тиери Фремо, излезе с публично съобщение:

"Ние не даваме на Ален Делон Нобелова награда за мир. Фестивалът почита Делон като актьор и празнува неговия принос към филмовата индустрия, което няма нищо общо с политическите му пристрастия или мненията, които споделя публично", предават от Variety.

Коментарът на Фремо предизвика лавина от подкрепа в Twitter, като много от потребителите споделят същите възгледи за актьора.

"Фремо е прав. Ние, любителите на филми, не се интересуваме от политическите възгледи на актьорите. Мразете го, обичайте го, Ален Делон е жива легенда", бе сред водещите коментари в социалната мрежа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино