Скандал с нов филм на Николай Волев

Над 300 зрители не видяха филма, режисьорът сам го спря

Скандал се разрази в неделя вечерта във Фестивалния и конгресен център във Варна, който е домакин на XXV кинофестифал "Любовта е лудост".

Над 300 зрители, дошли за прожекцията на новата българска лента "Извън пътя" пиха една студена вода, след като режисьорът Николай Волев сам забрани прожекцията след емоционално слово и кратко пререкание с директора на фестивала проф. Александър Грозев. От него стана ясно, че Волев е обиден, защото въпреки получените обещания  филмът му не влязъл в конкурсната програма. В нея тази година няма нито едно родно заглавие.

"Грозев не намери смелост толкова месеци да ми каже, че продукцията е сложена в програмата "Българска гала". Научих това в последния момент. Случва ми се за първи път за 40 г. работа. Неетично е и затова реших да споделя този факт с публиката", коментира пред "Труд" Николай Волев.

"Не мога да си обясня този каприз. Един режисьор на 70 г. трябва да познава правилата, които има всеки фестивал. От март "Извън пътя" е в програмата "Българска гала" и всички бяха наясно", каза проф. Александър Грозев.

Ябълката на раздора било обещание от страна на домакините от ФКЦ, че филмът ще е конкурсен, но това решава журито на фестивала, разбра "Труд".

"Вместо филм, получихме скандал. Волев можеше да разкаже защо е обиден, но трябваше да зачете публиката, а той прояви неуважение към нея", не спести огорчението си писателят Йордан Каменов, който заедно със стотици фенове на родното кино напразно очаквал прожекцията в Зала 1 на ФКЦ. Парите от провалената прожекция бяха върнати на зрителите, а "Извън пътя" варненци ще могат да видят на предстоящия фестивал на българското кино "Златна роза".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино