Скандинавски изкушения за края на септември

Филми от Севера в София

Прожекциите са в Дома на киното

Сезонът на филмовите фестивали стартира с третото издание на Седмица на скандинавското кино, която продължава до 30 септември в Дом на киното в София и включва 13 от най-добрите заглавия, произведени в Дания, Швеция, Норвегия, Литва и Финландия.

Сред филмите в амбициозната и еклектична селекция са “Приказка за Астрид”, “Къщата, която Джак построи”, “Ако ме напуснеш, ще те убия”, “Айло: Одисея из Лапландия”, “Чудо”, “Да сънуваш Мураками”, “Историята накратко”, “Какво ще кажат хората” и “Изборът на краля”.

Мотото на Седмица на скандинавското кино 2019 е “Биографиите ни”. На 29 септември от 16:15 часа ще има прожекция на първия англоезичен филм на финския режисьор Доме Карукоски- амбициозен и по американски привлекателен проект за огромната фигура на писателя Дж. Р. Р. Толкин.

Датският “Историята накратко”, който става фаворит на публиката преди две години, с участието на Трине Дирхолм ще има специална прожекция на на 28 септември от 22:00 часа. Преди две години залата на Дома на киното не успя да побере всички желаещи да го гледат, затова организаторите предлагат втори шанс.

Коментари

Задължително поле