Скаути печелят пари за палатки със своя марка лютеница

Готвят за изложбата-базар от X-ия Карнавал на плодородието

Малки и големи скаути от Шумен запрятат ръкави и стават изкусни готвачи, за да спечелят пари за палатки. Нужни са им нови и повече, защото все повече ученици се увличат по скаутството. Само така ще могат да реализират своите учебни лагери с нощувки сред природата.

trsh2409-1Скаутите са решили да участват с вкусни изненади по време на предстоящата кулинарна изложба-базар, част от юбилейния X-ти Карнавал на плодородието в края на седмицата. Отсега е ясно, че на щанда им гвоздеят ще бъде уникална "Скаутска лютеница", произведена от Великите готвачи.

Тя се приготвя в горски условия в лагер "Ивански", край Шумен, където е скаутското царство. Ценителите ще си я купят в оригинални бурканчета с поръчкови етикети. Гостите ще могат да вкусят и скаутски боб и леща, ще се предлагат и специални бонбони по рецепта на скаутската баба Иванка. За любителите на напитки пък, децата ще приготвят солидно количество лимонада и сок от смокини по съставки от еколога проф. Димчо Захариев.

Всичко ще бъде сготвено от сръчните ръце на децата, които вече са се научили да се справят с всевъзможни предизвикателства. Ще им помагат и приятелите от Скаутски клуб Compass - Варна, плюс наставници и родители-ентусиасти. Най-малкият готвач е на 6 г., а най-големият на 13 г., съобщават от скаутската организация, която работи за поредна благородна кауза.

Изложбата-базар, която ще събере и други майстори на гозби от Шумен и региона е в неделя от 10 часа в парка до община Шумен и ще стартира с концерт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България