Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Разследват пловдивски полицай, взимал заеми без да ги връща

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

Григор събира отбора рано в Австралия

Близо 1,4 млн. лв. трябва да върнат петима собственици на къщи за гости в Търновско До момента в страната са открити 253 производства за общо 46,4 млн. лева

Кола блъсна 3-годишно дете в Разлог, изскочило внезапно на пътя

Скопие очаква дата за ЕС до края на годината Стево Пендаровски избра Словения за първата си визита в чужбина

Надяваме се, че ЕС ще вземе решение през октомври за членството на Скопие, каза Пендаровски в Любляна.

Промяна на границите на Балканите рискува ефект на доминото

Република Северна Македония очаква до края на годината да бъде завършена процедурата по ратифицирането на договора за членството є в НАТО и същевременно да получи дата за започване на преговори за членство в ЕС. Това заяви македонският президент Стево Пендаровски, цитиран от Ройтерс, по време на първата си официална визита като държавен глава в Словения.

“Надяваме се че Европейският съюз ще вземе решение през октомври (за започването на преговори)” за членството на Скопие, каза Пендаровски. Той изразил и очакването си новият състав на Европейската комисия да започне още от септември работа върху назначаването на новата европейска администрация и по тази начин да не се отлага решението за датата за преговори за Северна Македония.

На въпрос как гледа на повдигнатата преди месеци идея за размяна на територии между Сърбия и Косово като възможност за уреждане на конфликта между тях, Пендаровски се е обявил против всякаква промяна на границите на Балканите.

В противен случай според него това би предизвикало “ефект на доминото за няколко страни, включително и за Северна Македония”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.