Скопие - център на шпионажа срещу Белград

Обвинението хвърли сръбският министър на отбраната

Скопие е новият център на шпионажа срещу Сърбия, заяви сръбският министър на отбраната Александър Вулин в интервю за в. “Вечерне новости”.

Вулин посочи, че навремето такъв център е била Будапеща, визирайки последните години на XX век, когато в американското посолство в унгарската столица са приемани сръбски опозиционери, борещи се с режима на Слободан Милошевич.

По думите на Вулин столицата на Северна Македония се е превърнала в “място, където се предоставят финансови средства и съдействие на доносници и крадци от целия регион, на политици, които смятат, че сътрудничеството им с чужденци е единственият начин да стигнат до властта”.

Думите на министъра са по повод срещата преди дни между македонския премиер Зоран Заев и един от сръбските опозиционни лидери - Драган Джилас.

“Твърдата позиция на президента (на Сърбия) Александър Вучич, че няма да приеме намеса на чужди посланици, го направи мишена на атаки на разузнавателни служби. А Скопие е мястото, откъдето се организират атаките срещу Сърбия и президента Вучич”, твърди Вулин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа