Скочиха на Тарантино заради сцени с питбул

Питбулът на снимачната площадка

„Имало едно време в Холивуд” събира Брад Пит с Ди Каприо

Новият филм на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд” вече успя да вбеси няколко различни групи от модерната прогресивна мозайка, вечно търсещи повод за обида и протест.

Първо бяха редовните феминистки екстремистки, които не харесаха как режисьорът се отнася с женските образи. После дойдоха и оплакванията на организацията за защита на правата на животните ПЕТА. Те се обявиха против начина, по който кучетата се третират на екрана.

В официално изявление активиститие осъждат Тарантино и твърдят, че с филма си той затвърждава негативните стереотипи за породада питбул. Ето какво пишат от ПЕТА: „Питбул териерите са най-малтретираната и най-често изоставяна порода в кучешкото царство и с недообмислен замах, Куентин Тарантино влоши ситуацията, като използва кучета от развъдник с печална слава за „Имало едно време… в Холивуд”.

Питбулите са оковавани, затваряни в клетки, пренебрегвани, гладуващи, бити, дори палени и използвани за бой до смърт. И точно като кучетата, използвани в този филм, ушите им често се режат за по-заплашителен вид. Безотговорно изобразяване на кучета като това във филма е една от причините питбулите да наводняват приютите ни. Докато хуманното общество прави каквото може да помогне на тези животни - най-вече като спира индустрията за развъждане на породата - Тарантино поставя пречки. Срамота.”

Режисьорът все още не е коментирал случая. Питбулът Саюри от Делауеър играе ролята на Бренди - домашният любимец на каскадьора Клиф Бут (Брад Пит). Кучето вече получи специална награда за животни актьори в Кан.

„Когато сглобявах кадрите, започнах да виждам нещо в лицето є, което не бях забелязвал по време на снимките, така че каквито и малки препятствия да имахме на снимачната площадка, те се изпариха, когато видях какво добро изпълнение е направила”, каза Тарантино за питбула.

Филмът с Брад Пит, Леонардо ди Каприо, Марго Роби и Ал Пачино ще тръгне по кината в България на 16 август.

Коментари

Задължително поле