Слави Трифонов учредява утре „Няма такава държава“

Факсимиле от интернет страница на бъдещата партия. В сайта все още няма публикувана информация.

Засега е ясно, че сред учредителите на партията са сценаристите от шоуто

Точно в 14 часа утре, в зала "Рейнбоу Плаза" Слави Трифонов ще учреди партията си "Няма такава държава". Засега е ясно само, че сред учредителите са сценаристите от „Шоуто на Слави“ Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев. Вълчев е и автор на голяма част от текстовете на песните на Слави.

Все още не се знае дали на първото събрание сред учредителите няма да се появят и други познати лица от Шоуто, които също били добре дошли в партийните редици.

Сред основните цели на "Няма такава държава", описани в учредителната декларация на партията, са: засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, възможност за дистанционно електронно гласуване както и въвеждане на задължително гласуване на избори и референдуми.

В учредителната декларация на Инициативния комитет на партия "Няма такава държава" се предлага и пряк избор от гражданите на главния прокурор, на омбудсмана, както и на шефовете на областните дирекции и районни управления на МВР.

В документа е поставена и амбициозната задача за реформиране на обществено здравеопазване, на образователната система и осъществяване на административната реформа.

Коментари

Задължително поле