Славчо Велков: Националният интерес на България  винаги трябва да е над добросъседските отношения

Това, което се случва в Турция и политиката на Ердоган към създаване на нова Османска империя, е заплаха за националната сигурност на България и Европа. Това, което произтича към нас, като заплаха, не е виртуална, а реална, особено с грубата намеса на правителството на Република Турция и участието на отговорни министри в предизборната програма на Ердоган във връзка с референдума, който предстои. Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ Славчо Велков в сутрешния блок на БТВ. Според него националният интерес на България винаги трябва да е над добросъседските отношения.

„Когато установяваме, че нашият интерес е нарушен, действаме адекватно, независимо кой е срещу нас“, каза още той. Относно мигрантския поток, според него, трябва да имаме решително твърд тон към Турция.

Велков подчерта, че на първо място в платформата на „БСП за България“ са социални политики, след това равен достъп на всички до здравеопазване и  премахване на пръстовите отпечатъци, на трето – сигурност във всичките й измерения и противодействие на битовата престъпност.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле