Следователите застанаха зад кандидатурата на Иван Гешев

Следователите в Национална следствена служба застават зад издигната от прокурорската колегия на ВСС кандидатура на Иван Гешев за главен прокурор. Това се заявява в становище на НСлС, публикувано на сайта на прокуратурата.

"Господин Гешев има 10 годишен стаж като следовател. Познава проблемите и отговорностите на професията, поради което очакваме в концепцията му да залегнат конкретни ангажименти за развитието и използването в максимална степен на капацитета на следствието и в частност на Национална следствена служба", гласи текстът.

Считаме, че същият отговаря на профила очертан при срещата на членовете на УС на Камарата на следователите с членовете на прокурорската колегия на ВСС, заявяват следователите. "До настоящия момент сме работили добре и сме усещали професионалната подкрепа на ръководството на Прокуратурата. В този смисъл и предвид обстоятелството, че господин Гешев има дългогодишен следователски опит, се надяваме, че ако той бъде избран този професионален диалог ще продължи и за в бъдеще", посочват от НСлС.

По-рано подкрепа за кандидатурата на Иван Гешев заявиха също прокурорите и съдебните служители от Окръжна прокуратура-Русе и Районна прокуратура-Русе.

Русенските магистрати заявяват категорично несъгласие с опитите за оказване на натиск върху членовете на ВСС при вземането на решение за избора на нов главен прокурор, чрез организирани улични протести и нарушаване на обществения ред.

Коментари

Задължително поле