След двугодишно прекъсване се възобновява първият редовен полет Москва - Кайро на Аерофлот

Самолетът по първия редовен полет Москва - Кайро на руския национален въздушен превозвач Аерофлот ще излети днес вечерта от летище Шереметиево след прекъсване от две години и половина. За полета бяха купени около 120 билета, съобщи представител на руската авиокомпания, цитиран от ТАСС.

Полетите ще се бъдат три пъти седмично, като се планира те да станат всекидневни по време на Световното първенство по футбол в Русия.

Еджиптеър (EgyptAir) ще е единственият превозвач от египетска страна по линията Кайро - Москва. Първият полет e планиран за утре, 12 април.

Въздушните връзки между Египет и Русия бяха спрени през ноември 2015 година, след като руски пътнически самолет на авиокомпанията Когалимавиа, изпълняващ полет от Шарм ел Шейх до Санкт Петербург, се разби над Синайския полуостров. При катастрофата загинаха всичките 217 туристи и седемте членове на екипажа. Федералната служба за сигурност на Руската федерация определи случая като терористичен акт.

През януари 2018 година президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за възобновяване на редовните въздушни линии с Кайро. През следващите два месеца бяха уточнени различни технически въпроси, включително за резервиране на летищни слотове и приготвяне на разписание. Решен бе и въпросът за присъствието на руски сътрудници по сигурността на летището в Кайро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят