След споразумение с властите в САЩ: Братът на измамничката Ружа отървал 90 г. затвор

Контантин Игнатов дал показания срещу сестра си и майка си 

Братът на изчезналата Ружа Игнатова, издирвана от САЩ и други държави за измама за милиарди, се спаси от 90 години затвор. Константин Игнатов бе задържан в Щатите вече не е сред основните обвиняеми по процеса срещу крипто валутата OneCoin, след като се е споразумял с адвокатите на ищците инвеститори, съобщава бизнес изданието Finance Magnates, цитирано от „Блиц”.

Подробностите за съдебната спогодба остават неясни, но представители на всички инвеститори, претърпели големи финансови загуби от измамата, заявяват, че процесът ще продължи срещу Ружа Игнатова, която е основател на компанията, оказала се финансова пирамида.

Българката, живееща в Германия, изчезна през 2017 г. Смята се обаче, че брат є е дал показания срещу нея и майка си Веска на щатското правителство. Цитират се негови думи, че е разказал”за престъпленията, които извърших, и всяка информация, която имах за OneCoin и свързаните с тях хора и престъпленията, извършени там”.

Самият Константин твърдял, че е наел частен детектив да намери Ружа и се заклевал, че не е разговарял с нея, откакто изчезнала.

В същото време измамната схема продължава да действа, като в интернет за днес - 23 август, е била анонсирана среща в Букурещ на инвеститори в OnеCoin под наслов „Легендата за One”.

Коментари

Задължително поле