Словения включи "Спутник V" в списъка за имунизационната си кампания

Словения включи руската ваксина „Спутник V“ в списъка си за имунизационната кампания срещу Covid-19 и очаква одобрение от Европейската агенция по лекарствата (EMA) за нея, информира македонският телевизионен канал “ТВ 21“.

„Консултативната група за ваксинации наскоро препоръча да бъдат закупени всички ваксини, разглеждани от EMA. Направихме го така, че след като бъде одобрена, веднага да започнем да използваме ваксината, за да не губим време,“ каза ръководителят на Националната консултативна група по имунизацията Божана Беович.

Руските медии съобщиха на 12 април, че експерти от Европейската агенция по лекарствата са в Москва, за да направят оценка на ваксината „Спутник V“, добавяйки, че служителите на EMA също ще посетят производствените мощности.

До момента Словения е ваксинирала общо 360 450 души срещу коронавируса, което е 17,2 процента от населението, а 136 582 са получили две дози от ваксината, най-вече Astra Zeneka и Pfizer.

Словения също така е закупила ваксини от Johnson & Johnson, но не ги използва, докато се чака ново решение от европейския регулатор, след като САЩ временно спряха имунизацията с тази ваксина.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа