ЦСКА срази богати китайци

Ново звено контролира горивата Нова дирекция ще отговаря за регистрация на търговците на горива

Шефът с по-голямо доверие от правителството Ролята на медиите нараства, влиянието на фейсбук намалява

Юрий Асланов за проучването на „Афис“: Няма нищо странно в това левицата да е пред управляващите

US Конгресът забрани излизане от НАТО

Умуват дали да четат обвинителния акт по делото „КТБ“

Бъчварова: ГЕРБ е с няколко крачки напред, защото има много здрави връзки с европейското политическо семейство

Избират „Детска мелодия на годината“ на 23 март в НДК 14 нови авторски песни се състезават в националния фестивал

Близо 300 фалшиви инвалиди от Разградско са съдени да връщат пари Материалите за организирана престъпна група са в Спецпрокуратурата

Кметът на Търново и потомка на Райна Княгиня инициират конкурс за иновативни проекти Инициативата ще бъде представена пред Великотърновския университет, бизнеса и фирмите в сферата на високите технологии

Остров до Созопол става световен арт център “Св. Св. Кирик и Юлита” се преобразява с помощта на музея Лувър

Френската здравна агенция е открила опасни химикали в памперси

Отстранена е аварията в „Люлин“, която остави без ток клиенти на ЧЕЗ

БНТ сваля Валя Ахчиева Мотивът - "максимална равнопоставеност" във вътрешен конкурс за ново разследващо предаване

Барние: Ако Великобритания излезе от ЕС без споразумение, Лондон ще носи огромна отговорност по въпроса с ирландската граница

Служебния кабинет ще предложи механизъм за определяне на минималната заплата

Mинистерски съвет ще успее да приеме механизъм за определяне на минималната работа заплата в рамките на мандата си. Това заяви служебният социален министър Гълъб Донев по БТВ.

По думите му в момента размера се определя почти административно – финансовото ведомство го определя и после се консултира със социалните партньори.

Министърът добави, че и Европейската комисия ни препоръчва да изготвим подобен механизъм, който да бъде и ясен и прозрачен и така минималното възнаграждение да се договаря със синдикалните организации. Трябва да се приеме механизма, за да има увеличаване на доходите, посочи Донев.

По повод партийните обещания за скок в пенсиите той заяви, че ще са нужни допълнителни до 2 млрд. лв., ако се изчислят на база осигурителен доход за миналата година. Според него в следващите години не бива да се вдига пенсионната възраст, за да се видят ефектите от последното й повишение.

„В някои държави горната граница за право на пенсия е 65 години и за мъже, и за жени. Това е европейско условие за равнопоставеност в доходите”, коментира той.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. “Трябва да се приеме механизма, за да има увеличаване на доходите, посочи Донев.“ И как този механизъм не беше приет за всичките тези 26 г. та чак сега се намерило служебно политиханско д-во, което да го хмм приема:))) хахаха Имаме чувството и то много пъти, че четем менатли ритардед персонажи или големи манипулатори и долни лъжци:( Колко ниско са паднали..Какво не прави парица-царица:))) 200 000 лв заплатка:))) В другите държави в еско има ърли ритаермент и ако искаш ще се пенсионираш на 55-60 г, даже в сащ има банкерчета, пенсионирали се на 40 г с 1 млн $ год. 🙂 Информирайте се малко молим. Такова невежество..

  2. Преди избори надлъгването е най-голямо, всичко се забравя за 3 дни, не им вервайте!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.