Сметките в Райфайзенбанк валидни до март 2025 г.

След около седмица клиентите на Райфайзенбанк ще ползват мобилното приложение на ОББ.

Сливане

Ползваме старите сметки в еврозоната

След около седмица хората, които са били клиенти на Райфайзенбанк (България) и са ползвали мобилно приложение на банката, ще бъдат прехвърлени към мобилното приложение ОББ Мобайл, обясни Мирослав Ризенов, директор “Дигитални канали” в ОББ. След като белгийската група KBC, която е собственик на ОББ, купи Райфайзенбанк (България) продължава процесът по прехвърляне на клиентите и сметките от едната банка към другата.

Номерата на банковите сметки, които хората са имали в Райфайзенбанк, ще бъдат валидни до края на март 2025 г., за да имат време да уведомят контрагентите си за новата си банкова сметка. Но след около седмица при влизане в мобилното приложение на ОББ хората, които са били клиенти на Райфайзенбанк, ще виждат старата и новата си банкова сметка. Ако получат пари по старата банкова сметка, те автоматично ще бъдат пренасочвани към новата. А плащанията ще стават през новата сметка. Тази схема ще работи до март 2025 г., а след това ще бъде валидна само новата банкова сметка.

При влизане на България в еврозоната, което най-рано е възможно да стане от началото на 2025 г., всички пари по левовите сметки на хората автоматично ще бъдат превалутирани в евро. Но номерата на банковите сметки няма да бъдат променяни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Финанси