Сметките за ток на EVN с 22% по-високи

Сметките за януари месец са с 22% по- високи, сравнено със същия период на миналата година. Ръстът спрямо декември 2016- та е с 38%. Това съобщиха от EVN на пресконференция в Бургас в четвъртък.

7, 8 и 9 януари са дните през изтеклия месец, когато е било измерено с 40% по- голямо натоварване на мрежата пак сравнено с 2016 година. Оказва се, че макар и в последователни дни, може да издържаме и да поемем такова натоварване, коментираха още от дружеството и посочиха, че в Бургас например с 15% повече са клиентите, които са потребявали над 1000 киловатчаса електроенергия.

Експертите коментираха всичко това като нормално, защото сме в най- студения сезон през годината, съответно с най- високо потребление.

Плащането на сметките върви в нормални графици. Има възможност за разсрочено плащане, няма ескалация на жалби и сигнали, стана ясно по време на брифинга.

Освен това от дружеството обясниха, че за десетте дни, след изтичане на срока, премахват наказателните лихви с цел да облекчат клиентите, които имат трудности в погасяване на сметката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари