Сметките за ток на EVN с 22% по-високи

Снимка: Архив

Сметките за януари месец са с 22% по- високи, сравнено със същия период на миналата година. Ръстът спрямо декември 2016- та е с 38%. Това съобщиха от EVN на пресконференция в Бургас в четвъртък.

7, 8 и 9 януари са дните през изтеклия месец, когато е било измерено с 40% по- голямо натоварване на мрежата пак сравнено с 2016 година. Оказва се, че макар и в последователни дни, може да издържаме и да поемем такова натоварване, коментираха още от дружеството и посочиха, че в Бургас например с 15% повече са клиентите, които са потребявали над 1000 киловатчаса електроенергия.

Експертите коментираха всичко това като нормално, защото сме в най- студения сезон през годината, съответно с най- високо потребление.

Плащането на сметките върви в нормални графици. Има възможност за разсрочено плащане, няма ескалация на жалби и сигнали, стана ясно по време на брифинга.

Освен това от дружеството обясниха, че за десетте дни, след изтичане на срока, премахват наказателните лихви с цел да облекчат клиентите, които имат трудности в погасяване на сметката.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. А “дружеството“ (по-точно алчните монополисти) не обясни ли защо са толкова високи цените на ток в България? Как в Канада, една страна с изключително студена и дълга зима, цените са по-ниски от българските и сравнено със заплатите и Изобщо. Тази сутрин се събудихме при минус 24 С, а през нощта стигна до минус 30 С:( И така почти 3-4 месеца:( От средата на декември до средата на януари, доста по-студено от България, излезе за всичко – парно, топла вода, ток, студена вода, такси разни около180-190 лв за 78 кв м жилище. Енергото е национализирано и цената се вдига и то с малко един път на няколко години. Национализиране на енергията в България, както беше преди 89 г, когато плащахме 10-12 лв за януари при 120 лв нет най-малка заплата:) Алчни крадци и криминали = топла мафия.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.