Смядово с вечерен час за учениците

Сложиха дезинфектанти по банкоматите

От съображения за здравословна сигурност в епидемичната обстановка кметицата на Смядово Иванка Петрова въведе вечерен час за учениците до 18 г. Той е от 20 ч. вечерта до 6 ч. сутринта, като през това време непълнолетни не бива да са на улицата без родител, придружител или попечител. Общинската охрана и местни полицаи ще следят за изпълнението, пише в кметската разпоредба.

Снимки: Община Смядово

Междувременно Петрова държи здраво юздите на извънредното положение и освен дезинфекция на улиците, въведе и поставяне на дезинфектант на местата с много хора, като банкоматите. "Използвайте го разумно,защото дезинфектантът е ограничен. Не го крадете, имаме камери, ще ви излезе много скъп", призовава кметицата от профила си във фейсбук.

Вече са връчени и 20 протокола с указания за спазване на карантината на хора, завърнали се от чужбина. Те декларират в тях, че ще я спазват. Здравни медиатори разнасят листовки по домовете за рисковете и как да се пазиш от коронавируса. Петрова е забранила работа и на един от автоматите за кафе в града, защото се струпвали много хора, без да спазват нужната дистанция.

Коментари

Задължително поле