Сняг и клони затрупаха млада жена в Русе

30-годишна жена е била затрупана от сняг в русенския квартал "Здравец". Това информира кметът на Русе Пенчо Милков като цитира информация, която му е подадена от МВР в града. Жената е откарана в Спешното отделение.

По информация на Брягнюз клони със сняг са се стоварили върху жената. По време на инцидента тя е била с мъжа си, който я е откарал веднага за преглед. Пусната е жалба в Общината за случая.

„От снощи, без прекъсване, 31 тежки машини чистят улиците - 17 от тях освен с гребла, посипват и с препарати. Градът е разпределен на зони", съобщи Милков.

В град Русе и в областта има много паднали дървета. Екипи ги отстраняват. Част от клоните затрудняват придвижването на общинския градски транспорт, което води до забавянето на графиците.

Ток заради скъсани електропроводи няма в много от населените места, информира още кметът на Русе. Без електричество са: Николово от 7 часа тази сутрин, Ново село от 23 часа снощи, Тетово от 21 часа снощи, вСредна Кула от 7 часа тази сутрин, Бъзън от 21 часа снощи, аЯстребово от 23 часа, В Семерджиево, Хотанца и Долапите частично е пректъснато електричеството.

Кметът на Русе Пенчо Милков призова също така всички граждани да се включат в почистването на прилежащите територии към техните блокове и къщи.

Входно - изходните артерии на крайдунавския град са затворени за движение на МПС над 12,5 тона.

Коментари

Задължително поле