Соколов и „Лубе“ на финал в Шампионската лига

Цветан Соколов ще играе на финала на най-силния европейски клубен турнир по волейбол – Шампионската лига. Българският диагонал и тимът му „Кучине Лубе“ (Чивитанова) спечелиха и втория мач от полуфинала с полския СКРА (Белхатув) – 3:0 (15, 20, 25). Соколов заби 10 точки, а най-резултатен за успеха бе Османи Хуанторена с 12 т. За поляците Мариуш Влазли пък се отчете с 11 т. Така италианският тим остана единственият без загуба в Шампионската лига. Битката за титлата пък ще е повторение на миналогодишната, тъй като съперник на „Лубе“ е руският „Зенит“ (Казан). Европейският клубен шампион победи с 3:1 (-22, 23, 23, 24) „Сър Колуси Сикома“ (Перуджа) и предотврати италианския финал в надпреварата. Максим Михайлов отбеляза 17 т. за победителите, а Ървин Нгапет добави 14.

„Отиваме на финала, защото имаме истински отбор – обяви треньорът на „Зенит“ Владимир Алекно. - Играчите ни не се страхуват да се хвърлят зад рекламните пана, за да спасят топката.“

Финалът е на 18 май в Берлин, а „Лубе“ ще търси реванш за миналогодишната загуба. Соколов пък има шанс да спечели първа титла като основен играч. Той има две с „Тренто“ от 2010-а и 2011-а, но тогава беше резерва в тима на Радостин Стойчев и Матей Казийски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт